ETT ÖMSESIDIGT FÖRTROENDE
Franchising innebär ett nära samarbete mellan två parter som har för avsikt att göra affärer och få en vinst. Därför är ett ömsesidigt förtroende högst nödvändigt. Franchisegivaren och franchisetagaren måste kunna lita på varandra. Om en franchisetagare inte sköter sin del av verksamheten är inte detta bara en dålig affär för franchisegivaren utan innebär även ett hot mot hela kedjan. Franchisetagaren måste i sin tur kunna lita på franchisegivaren. Utan grundläggande tillit är det i princip omöjligt att driva en rörelse med motivation och entusiasm.
Då kanske du är den vi söker!
VÅR VISION
Bengtsons Osts vision är att bli Sveriges främsta ost och delikatess-kedja. Detta genom att alltid beröra kunderna och gästerna på ett positivt sätt genom att skapa goda relationer och god kontakt med kunderna och gästerna. Alla kunder och gäster ska alltid lämna Bengtsons Ost med ett leende på läpparna och känna sig speciella och uppskattade.
Detta är vår gemensamma framtidsdröm, en inspirerande och sporrande framtidsdröm som uppmuntrar alla arbetare från anställda till franchisetagare inom Bengtsons Ost. Varumärket ska i första hand associeras med smak, upplevelse, service och kvalitet.
FÖRDELEN MED FRANSCHISING
I en franchisekedja delar man på de olika arbetsuppgifterna. Franchisegivaren sköter saker centralt som resulterar i fördelar genom hela kedjan. Marknadsföring, sortimentutveckling, inköp och datautveckling, är bra exempel på vad en skicklig franchisegivare bör sköta. Franchisetagaren kan då fokusera på sin primära uppgift som är försäljning.
Resultatet av detta blir ofta lönsamma och välmående företag som tenderar att vinna viktiga konkurrensfördelar.
EN LÅNGSIKTIG SATSNING
Många människor drömmer om att starta eget. Det är dock viktigt att du från början har realistiska förväntningar och mål. I de flesta fall handlar inte företagande om att tjäna stora pengar snabbt och kortsiktigt. En franchisetagare måste vara beredd på att jobba hårti början och ha ett långsiktigt mål, om detta görs så finns det stora möjligheter att lyckas, både när det gäller att säkerställa en löpande god ersättning men också ett värdefullt företag.
Fördelar:
FÖRETAGARE
Som franchisetagare driver du din Bengtsons Ost-enhet som ett eget företag. Därför krävs det att du inte bara har rätt kvalifikationer och personlighet för att arbeta med Bengtsons Ost. Du måste även ha ett gott affärssinne och gärna ha erfarenhet av att engagera medarbetare. Du bör ha ordnad ekonomi och för att lyckas måste du vara beredd att arbeta heltid i den dagliga verksamheten. Din vardag som franchisetagare kommer nämligen att kretsa kring den dagliga driften.
DINA HUVUDUPPGIFTER KOMMER ATT VARA MÅNGA OCH VARIERANDE
Du kommer bland annat att
DIN STÖRSTA SUPPORTER
Som franchisetagare till Bengtsons Ost får du utöver varumärket även tillgång till all den kompetens och erfarenhet som vi har samlat på oss under resans gång. Vi hjälper dig inte bara från start till mål utan även i din kommande dagliga verksamhet. Hos oss får du utbildning såväl initialt som fortlöpande. Självklart erbjuder vi även projektledning och starthjälp under byggnationen och uppstarten av din enhet.
Vår support omfattar allt från marknadsföring till rapportering och ekonomisk uppföljning av verksamheten. Utöver detta utvecklar vi dessutom ständigt vårt sortiment samt säkrar leverantörer av utvalda produkter.
HÖGA FÖRVÄNTNINGAR
Våra förväntningar på dig är höga! Innan du startar din butik vill vi därför diskutera igenom allt med dig. Vem är du? Vad är du beredd att satsa? Hur ser din budget ut? Du måste tro på vårt koncept och på oss som idag arbetar med Bengtsons Ost. Du måste dessutom ha en stor önskan om att starta eget samt viljan och drivkraften att göra en verkligt helhjärtad insats.
Utåtriktad och har lätt för att prata med andra människor?
Beredd på att det blir mycket arbete i början?
KOSTNAD
Den största kostnaden är utan tvekan investering och iordningställande av lokalen. Här har du dock stor hjälp av oss. Vår erfarenhet av att starta och bygga enheter är vid det här laget omfattande och vi finns med dig under hela processen. Vad just din enhet kommer att kosta går inte med säkerhet att säga eftersom prislappen beror på en rad olika faktorer (storlek, läge, lager, hantverkare). Att starta en egen rörelse kräver dock alltid en ekonomisk insats. Enhetens iordningställande, inredning, maskiner och varulager ska finansieras. Det är därför viktigt att du som franchisetagare har en ordnad ekonomi och möjlighet att själv investera mellan 300 000–700 000 kr i ditt företag. Även när det gäller det finansiella har du dock stöd av oss. Med hjälp av våra kontakter och finansiella samarbetspartners, gör vi vårt bästa för att hitta den optimala lösningen för just dig. Förutom själva startkapitalet tillkommer även löpande kostnader. För att få vara med i vårt koncept och löpande ta del av vår support, framförhandlade inköpsrabatter och villkor, betalar du en franchiseavgift. Denna avgift baseras på din omsättning och betalas löpande.
LOKAL
Mycket beror på att om det finns möjlighet att öppna en Bengtsons Ost-enhet på den ort som du önskar samt att du blir antagen av oss i vår kedja. När det gäller lokaler, kommer vi att kontakta dig för vidare diskussioner så fort som vi har hittat ett lämpligt objekt. Om du har några frågor innan dess eller om du har en befintlig lokal som du vill göra om till en Bengtsons Ost är du alltid välkommen att kontakta oss via formuläret nedan. Ost har funnits och finns i alla kulturer över hela världen och är ett av våra absolut äldsta livsmedel. Metoden att ysta ost är mycket gammal. Förr var mjölk en säsongsvara och metoden att tillverka ost kom egentligen till som ett sätt att konservera mjölken. Tekniken att ysta med löpe är känd sedan åtminstone 5 000 år tillbaka i både den mesopotamiska och egyptiska forntidskulturen. Ostens historia går parallellt med vinets och i båda fallen finns mer eller mindre trovärdiga historier om dess ursprung. En historia säger att den första osten uppfanns för cirka 9 000 år sedan, när en arabisk köpman vaggade fram på en kamel genom öknen. Med sig hade han en skinnpung fylld med getmjölk. När han öppnade den för att svalka sig, upptäckte han att värmen och kamelens vaggande hade omvandlat mjölken till ostmassa och vassle. Köpmannen smakade och fann att det var gott. Han och hans kolleger tros ha bidragit till ostens spridning över världen.
STEG FÖR STEG
1.
Besök gärna någon av våra enheter och känn efter ordentligt, är vårt koncept rätt för dig?
2.
3.
4.
5.
Vi jobbar ständigt med att löpande besvara frågor från nya potentiella franchisetagare.
För att ansöka fyll i formuläret nedan
Kika i vår broschyr här.